Blom’s AGF al ruim 80 jaar een begrip

Blom AGF bestaat al ruim 80 jaar en onderscheidt zich van andere door zijn goede service en kwaliteit. Onze naam is een begrip in regio Amsterdam-Noord, Oostzaan, Landsmeer en Kadoelen. Een ieder in deze regio, jong of oud, heeft wel eens wat bij ons gekocht en via ons zijn groente of fruit gekregen.

Groenten en fruit, vers aan de deur.

Wij venten met onze vrachtwagen binnen de grenzen van ons werkgebied. Hierbij komen we één keer in de 14 dagen bij onze klanten aan de deur. Dit zijn er momenteel zo’n 2000 maar doordat er weer steeds meer klanten het gemak ontdekken van het kopen aan de deur en daarbij ook onze kwaliteit ervaren, blijft dit aantal groeien.

Wanneer wij langskomen nemen we uw bestelling op aan de deur en geven we deze af zodra we deze hebben klaar gemaakt. Uiteraard zien we ook veel klanten bij onze wagen komen staan om daar á la minute hun keuzes te maken. Binnen ons werkgebied komen we ook bij vele senioren-appartementen waar we ongeveer een half uur blijven staan, zodat we onze klanten die meer tijd nodig hebben in alle rust kunnen helpen.

Blom's AGF - Aardappelen, Groente, Fruit

Liever bestellen en laten bezorgen?

Uiteraard gaan wij met onze tijd mee en kunt u inmiddels ook uw bestelling digitaal naar ons doorsturen door middel van e-mail of Whatsapp. Het gemak van deze manier van bestellen wint het overigens van de ouderwetse methode; de ‘telefonische’, wat natuurlijk ook nog steeds mogelijk is. De bestellingen die wij telefonisch, via e-mail of Whatsapp ontvangen worden doorgaans de volgende ochtend rond de klok van 10 uur door onze bestelbus aan huis bezorgd.

Blom-AGF-Fruit-op-school-OBS-Rietkraag

Bedrijven, Scholen en Horeca…

Inmiddels is ons klantenbestand flink uitgebreid met zakelijke klanten. Deze variëren van Horeca-klanten tot bedrijven en organisaties waar wij ‘Kantoorfruit’ leveren.

Als variant op het ‘Kantoorfruit’ leveren we overigens sinds een aantal jaren ook aan scholen in ons werkgebied. Deze scholen voorzien wij van ‘Schoolfruit’ voor de leerlingen.

Onze geschiedenis

Eind jaren 30 begon mijn opa met venten langs de deur, destijds gebeurde dat nog met paard en wagen. Vanaf 1940 werd dit echter te gevaarlijk vanwege de oorlog en heeft opa Blom zijn winkel aan de Kamperfolieweg geopend. Na de oorlog heeft opa het venten weer opgepakt en stond Oma Grietje in de winkel. Het venten met paard en wagen heeft mijn opa tot begin jaren 50 volgehouden totdat deze werd ingeruild voor een auto met aanhanger. In 1970 kwam er een eind aan het bestaan van de winkel en werd het pand bij de fietsenwinkel van Joop Harmans gevoegd.

Aardappelwijken

Eind jaren 50 hebben mijn vader (Dick Blom) en oom (Louis Blom) de ‘aardappelwijken’ opgebouwd. In die tijd werden veel nieuwe wijken gebouwd in Amsterdam-Noord waar ze dan 1 keer per week aan de deur kwamen. Dit kwam behalve door de groei van de wijken ook door de samenstelling van de gezinnen. Dit waren veelal grote gezinnen waar veel aardappelen werden gegeten, vandaar de term ‘aardappelwijk’.

Toen mijn oom in 1981 ziek werd en in dat zelfde jaar overleed heeft mijn vader ‘aardappelwijken’ doormidden gesplitst waardoor hij nog maar 1 keer in de 14 dagen bij de klanten langs ging aangezien de rit voor hem alleen te groot werd.

Van eenmanszaak naar v.o.f.

Met mijn vakdiploma’s op zak kwam ik op 1 september 1989 van school en ben ik bij mijn vader komen werken. Door een veranderend eetpatroon van de consument waarbij er minder aardappelen werden gegeten werd het assortiment in de wagen gaandeweg uitgebreid tot het ruime assortiment dat ik momenteel aanbied. Die uitbreiding van het assortiment was destijds mogelijk doordat we met zijn tweeën in de wijken liepen wat in 1995 resulteerde in de start van onze V.O.F. (vennootschap onder firma). Nadat we de omzet hadden zien dalen op het moment dat er minder aardappelen werden verkocht was de verandering naar ‘groenteboer aan huis’ de juiste stap geweest.

Gaandeweg de jaren nam ik telkens meer taken over van mijn vader zodat hij langzaam aan de mogelijk kreeg om minder te gaan werken. Sinds 2012 heb ik de zaak helemaal overgenomen nadat mijn vader zijn pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Als je echter zolang langs de deuren bent gegaan is het voor hem onmogelijk om het werk los te laten en vindt hij het heerlijk om nog regelmatig een rondje mee te lopen.

Blom's AGF